Benedicte Zilmer

Mine oplevelser

 

1.kapitel

KLIPPE-KLISTRE DAG

Det er den første december og vi skal have klippe-klistre dag. Vi skal lave juledekorationer og det synes jeg er så hyggeligt. Da jeg næsten er færdig kommer jeg i tanke om, at jeg har set nogle flotte blade ude i grønnegården. De vil passe godt i min juledekoration. Så spørger jeg, om jeg må gå derud for at hente nogle blade, og det må jeg godt.

 

Jeg løber ud til det gule hus, for det er der bladene er. Pludselig ser jeg noget rødt jeg bliver nysgerrig og går tættere på. Så ser jeg en nisse, jeg tror ikke på det jeg ser, så jeg gnider mig i øjnene og nissen er der stadig.

 

Så løber jeg hen for at hente bladene og går så igen hen til det gule hus for at se om den stadig er der. Men det er den ikke. Jeg ved ikke om jeg tør sige det til de andre for det er lidt pinligt, hvis nu det ikke er sandt. Så jeg beslutter mig for at gå ind på skolen på mandag, nu når jeg alligevel skal til svømning, og se om det er rigtigt.

 

2. kapitel

EN STOR FORSKRÆKKELSE

Det var en hård dag og jeg skal til svømning kl.4. Jeg spørger min mor, om vi ikke kan køre lidt tidligere og det ka´ vi godt. Jeg ser, at sfoen stadig er åben. Så går jeg hen til døren ud til grønnegården. Jeg kigger i alle husene, og i det sidste hus som er det røde, ser jeg en nissemor og to børn en dreng og en pige og lille baby.

 

Men jer ser ingen nisse far, selv om jeg kigger i alle retninger. Men så ser jeg ham komme med en stak brænde i armene. Jeg gemmer mig og hører pludselig drengen sige: ”Mor, i fredags så jeg en pige som kiggede underligt på mig, og nu synes jeg at jeg lige har set hende igen”.

 

Så siger moren: ”Sikke noget sludder, hun er jo ikke i skole nu”. Jeg sniger mig om bag huset og går ind igen: Lige da jeg lukker døren hører jeg min mor sige: ”Benedicte, du skal til svømning.” Det hører nisserne også, og så siger drengen: ”Hørte du det, mor? Det kan være, at det var hende, der blev kaldt på.”

 

3. kapitel

BEDSTE VENNER

Det er morgen og jeg skal i skole. Jeg går lidt tidligere end jeg plejer. Fordi jeg vil besøge nisserne. Så de andre ikke ser mig. Jeg er den første der kommer så jeg skynder mig at tage tøjet af og løber ud i grønnegården.

Jeg ser drengen som jeg så i fredags. Jeg går over til ham. Han er lidt bange for mig. Men jeg siger til ham at jeg ikke vil gøre ham noget. Jeg spørger ham hvad han hedder og hvad hans søskende hedder. Han svarer: "Jeg hedder Julius og min søster hedder Julie vi er tvillinger og min bror han hedder Jupiter”. Jeg spørger ham om han og hans familie bor her i grønnegården. ”Ja,” svarer han. Jeg spørger ham om jeg må møde hans søskende, han ved ikke lige om jeg må møde hans bror, men hans søster må jeg godt.

Vi går ind til hende og jeg spørger dem om vi kan være venner. De siger, at det kan vi godt.

4. kapitel

EN GOD SIDEMAKKER

 

Det er morgen, og vi sidder alle i klassen med tændte juledekorationer og får læst julehistorie af vores lærer. Den er god. Pludselig ser jeg ud af vinduet, og der ser jeg Julius. Jeg vinker til ham og så ser jeg også hans familie. Jeg spørger min sidemakker, om hun også kan se dem. Hun svarer: ”hvem er det jeg skal se, der er jo ikke nogen”. Jeg svarer: ”kan du slet ikke se nisserne uden for vinduet” ”nej, kan du”, siger hun. ”Nej selvfølgelig ikke, jeg laver bare sjov”, siger jeg. ”Ok”, siger hun så. Pludselig hører vi læreren sige: ”Er der noget I vil dele med os andre, eller kan vi komme videre” ”Ja, ja selvfølgelig”, siger vi i kor. Så læser læreren videre, mens jeg tænker, det var vel nok godt, at min siddemakker ikke sagde noget til hende, så var jeg nok blevet til grin.

5. kapitel

EN GOD SAMTALE

 

Næste dag kommer jeg igen lidt tidligere end jeg plejer for at tale med Julius. Jeg snakker med ham om i går, fordi jeg troede at jeg så syner. Jeg spørger ham, om det bare var min fantasi, eller han virkelig var der i vinduet. Han svarer: ”Ja, vi var selvfølgelig i vinduet i går, og vi er heller ikke kun i din fantasi”. ”Ok, jeg skal bare lige vide det, fordi min sidemakker, kunne ikke se jer, og jeg tør ikke sige det til min klasse”, siger jeg. Han svarer igen: ”Det synes jeg du skal gøre, fordi vi skal nok være der for dig, hvis de ikke tror på dig.” Jeg spørger om det så er ok, at jeg siger det til klassen en anden dag, fordi jeg ikke rigtig tør nu.

6. kapitel

KUR MOD NÆSLINGER

Jeg skynder mig i skole, for jeg er lige ved at komme for sent. Jeg kom til at sove for længe, men heldigvis kommer jeg dog ikke for sent. Jeg kommer fem minutter for tidligt, men der er rigtigt mange i klassen, så jeg kan ikke gå ud og besøge nisserne.

Det ringer og første time er idræt. Men der kommer en lærer ned og siger at vores lærer er syg, så vi skal have vikar, og det bliver legetime.

Jeg går ud i grønnegården og jeg ser nissemor gå så bekymret rundt. Jeg spørger hvad der er galt, og hun svarer: ”det er Julie, Julius og Jupiter, de har fået næslinger.” jeg spørger, om det er noget alvorligt, eller det snart er ovre. Men hun siger at det er en slags nissesygdom det går snart over de skal bare ikke ud lige nu. ”Okay” siger jeg og går ind.

7. kapitel

HVOR ER NISSEFAR

Næste dag ser jeg nissemor. Men hun er ikke særligt glad. Jeg spørger hvad der er galt. Hun svarer ”Det er nissefar, han skulle ned til julemanden i går aftes og være hjemme for en time siden. Jeg spørger hvordan man kan kontakte ham. Hun siger, at man kunne sende et brev til julemanden, men det ville først komme frem i overmorgen. Jeg trøster hende med at sige at han nok bare er blevet forsinket og så går jeg ind til Julie og Julius.

8. kapitel

ER DET NISSER

 

Næste dag er nissefar der heldigvis. Nissemor er rigtigt glad for at se ham og det er Julius, Julie og Jupiter også. I første time er der Lucia optog jeg fortæller nisserne om det. De synes det lyder sjovt så derfor får de den gode ide at deltage i det. Da lyset bliver slukket kommer Lucia pigerne ned de synger rigtigt flot men pludselig ser jeg Julie og Julius. De går lige bag ved. De er flotte men hele min klasse er der jo så de kan se dem. Da vi kommer ned i klassen spørger vores lærer om der var nogen der så de børn med nissehuerne. Så svarede jeg: ”det gjorde jeg. Jeg kender dem også”. Så spørger min lærer hvad og hvem de er. Jeg svarer: ”De bor ude i grønnegården og det er nisser mine venner."

 

9. kapitel

HVAD SKER DER

 

Da jeg kommer i skole næste dag kan hverken Nissefar, Nissemor, Julius eller Julie ikke finde Jupiter. Jeg hjælper dem med at finde ham men det lykkes ikke vi leder overalt men kan ikke finde ham. Da klokken ringer og det er dansk, skal vi snakke om nisserne og hvem der mere vidste at de boede der ude. Men jeg har ikke sagt det til nogen endnu så jeg tror ikke at der er nogen der ved det. Jeg viser dem nisserne men en fra klassen siger hvorfor ser de så mærkelige ud. Så svarer jeg det er fordi at de er kede af at deres søn Jupiter er væk.

 

10. kapitel

SKOLE

 

I dag må Jupiter da være der tænker jeg. Pludselig ser jeg Jupiter i en busk han er glad for at se mig og så hopper han op i min cykelkurv. Da vi kommer over i klassen leder alle i klassen efter Jupiter så siger jeg: ” jeg har fundet ham og han har det godt” så giver jeg ham til Nissemor og Nissefar da jeg går ind hos Julie og Julius har de en skoletaske de siger at de vil med i skole i morgen.

 

11. kapitel

FØRSTE SKOLEDAG

Næste dag spørger jeg Julie om hvad de mente med det med skolen.

Hun siger at de vil med i skole så tager jeg dem med klokken ringer og vi skal have billedkunst i to timer de er rigtigt gode til det så vi får tidligere fri vi leger dødbold hele klassen det er sjovt så jeg tror at vi kan gøre det igen.

 

12. kapitel

BADEDAG

 

I dag er det den verste dag i december. For det er badedag puha tænker jeg for nisser kan ikke lide at bade men Julie kan godt lide det og det kan Nissemor også det er Nissemor der bader dem så hun bliver ekstra våd. Pludselig hører jeg en der skriger det er nissefar det er hans tur til at blive badet. Han skriger: ”HJÆLP HJÆLP HJÆLP HJÆLP HJÆLP HJÆLP Julie Julius jeres mor tager livet af mig så råber Julius tilbage far det er din tur og det kan du ikke lave om på okay.

 

13. kapitel

ER DET RIGTIGT

dag skynder jeg mig i skole fordi jeg vil se om Nissefar tog det godt med at blive badet. Da jeg kom der hen så jeg ham og Nissemor snakkede sammen. Jeg gik hen til dem og så hørte jeg dem snakke om at Julie og Julius skal i skole igen i dag. Jeg spurgte om han havde det godt fra da han blev badet i går. Nissefar svarede at han var ved at dø men så hældte hun vandet ud jeg kunne ikke klare to sekunder mere. Det er godt nok sindsyt svarede jeg. Så ringede det ind jeg tog Julie og Julius med ind de fik rus af læren fordi de var så gode de vidste det til Nissemor og Nissefar de blev stolte af dem og gav dem dorbel så meget smør på risengrøden.

 

14. kapitel

FLYTTE

 

Det er morgen, og vi sidder alle i klassen med tændte juledekorationer og får læst julehistorie af vores lærer. Den er god. Pludselig ser jeg ud af vinduet, og der ser jeg Julius. Jeg vinker til ham og så ser jeg også hans familie. Jeg spørger min sidemakker, om hun også kan se dem. Hun svarer: ”hvem er det jeg skal se, der er jo ikke nogen”. Jeg svarer: ”kan du slet ikke se nisserne uden for vinduet” ”nej, kan du”, siger hun. ”Nej selvfølgelig ikke, jeg laver bare sjov”, siger jeg. ”Ok”, siger hun så. Pludselig hører vi læreren sige: ”Er der noget I vil dele med os andre, eller kan vi komme videre” ”Ja, ja selvfølgelig”, siger vi i kor. Så læser læreren videre, mens jeg tænker, det var vel nok godt, at min siddemakker ikke sagde noget til hende, så var jeg nok blevet til grin.

 

15. kapitel

TUSIND TAK

 

I dag skal jeg besøge nisserne og de er rigtig søde men i dag sker der noget fantastisk. Da jeg spiser morgenmad kommer jeg i tanke om at Julie fortalte om at hendes mor var gravid. Så i dag skal hun nok føde. da jeg kommer i skole siger Julius at Nissemor har født.

Er hun ikke sød? spørger Julie.

Jo virkelig sød jeg ville ønske det var mig svarer jeg.

Så ringer det ind jeg spørger om jeg må tage hende med ind. Ja svarer de. Da jeg kommer ind spørger alle hvem det er. Det er Juleline Julie, Julius og Jupiters søster. Hun er sød siger vores lærer.